Držkový perkelt

 

Suroviny:drzky

  • 1,75 kg držky

  • 2 PL červenej papriky

  • 1 paradajka alebo rajčina

  • 2 zelené papriky

  • 4 veľké cibule

  • 4 dl oleja

  • 6 strúčikov cesnaku

  • soľ

  • čierne korenie

  • 1 postrúhaný zemiak

  • 1 pár feferóniek

  • majoránka

 

Postup:

Usmažiť nadrobno pokrájanú cibuľu. Odstaviť. Zamiešať červenú papriku (vyskúšam dať neskôr, až do skoro hotového) pridať trocha vody. Dosypať držky a všetko ostatné . Variť (dusiť) asi hodinu. Dodať zbytok červenej papriky. Nakoniec cesnak a majoránku. Môžu sa pridať aj malé krájané pečiarky. Podávať s chlebíkom alebo haluškami. Výborné s lyžicou smotany.