Leskovačka (mučkalica)

Na 4 porcie potrebujeme:

  • asi 0,5 kg bravčového mäsa (panenka),
  • 1 cibuľu,
  • 1 zelenú papriku,
  • masť, korenie, soľ, kečup, paradajkový pretlak
leskovacka1Bravčové mäso odblaníme a nakrájame na tenké plátky
leskovacka2Rozpálime bravčovú masť a mäso prudko opečieme z oboch strán
leskovacka3Nadrobno pokrájame cibuľu a speníme ju na masti
leskovacka4Nadrobno pokrájame zelenú papriku
leskovacka5Mäso a cibuľu preložíme do väčšej panvice, pridáme paradajkový pretlak a koreniny. Dobre premiešame a necháme dusiť asi 20 minút.
leskovacka6Podľa chute pridáme kečup, prípadne ešte okoreníme.Podávame s chlebom alebo rožkami.