Španielsky vtáčik

Recept na želanie pre Milku a Andrejku

Suroviny

1.3 kg hovädzia roštenka (10 rezňov)
3 ks varené vajcia  (rozrezať na štvrťky)
12 dkg klobása  (10 pásikov)
10 dkg údená slanina  (10 pásikov 3 x 1 cm)
3 ks stredne veľké uhorky, rozštvrtiť
2 pol. lyžice horčice

1 čajová lyžička soli (polovička do omáčky)
1 čajová lyžička korenia
2 štipka miešaného korenia
3 polievkové lyžice masti
2 ks väčšej cibule
1 PL hladkej múky
1 PL červenej mletej papriky
2 PL paradajkového pretlaku
5 dl vody
2 dl červené víno

Ako na to?

  1. Hovädzie rezne vyklepeme.
  2. Rezne obojstranne jemne osolíme,okoreníme a natrieme horčicou.
  3. Na mäso uložíme štvrť vajíčka, koliesko klobásy, pásik slaniny a štvrť uhorky.
  4. Zakrútime, konce zopneme špáradlom , alebo  ovinieme niťou.
  5. Na veľkom plameni zahrejeme masť, vložíme do nej závitky a opečieme dočervena zo všetkých strán.
  6. Mäsá vyberieme, odložíme na misu.
  7. Do tej istej masti vložíme nadrobno pokrájanú cibuľu a udusíme.
  8. Posypeme múkou, pomiešame, pridáme soľ, mletú papriku, rascu,  podlejeme vodou, (niekde som čítal, že aj paradajkový pretlak a červené víno).
  9. Necháme zovrieť , vložíme mäsá a približne 45 minút varíme na pomalom ohni. Závitky občas otočíme .

Podávame s ryžou.

Dobrú chuť !